Fille-o-Main is ontstaan toen ik bij mezelf ontdekte hoeveel plezier en enthousiasme ik uit het beschilderen van houten poppetjes haalde. Dat ik dit na verloop van tijd ook voor anderen mocht doen, was de kers op de spreekwoordelijke taart.

Door de vele positieve reacties op mijn handbeschilderde poppetjes ontstond het idee om Fille-o-Main (pseudoniem Filomeentje, met een knipoog) te lanceren.
Naast een vette knipoog naar de pseudoniem, staat Fille-o-Main ook voor een nieuwsgierig meisje dat aan iemands hand vol verwondering de verrassende wereld rondom zich bekijkt. En da's nu net waar de ambitie van Fille-o-Main ligt: verwondering, betovering, verrukking, schattigheid, lieflijkheid, fantasie, oude en nieuwe herinneringen, zonneschijn, geluk, kleur ... in je wereld te brengen.

Het creëren van kleurrijke, dromerige en fantasierijke werelden heeft Fille-o-Main altijd enthousiast gemaakt. Samen vieren we de sprankelijke persoon die in ieder van ons woont. 
We doen je ontsnappen aan de werkelijkheid, laten je dagdromen, brengen kleur in je interieur en zorgen voor meer dan enkel positivisme. 

In alles wat we aanbieden is minstens een laatste ambachtelijke 'touch' aan te pas gekomen. Geen 100% fabriekswerk, maar handen die het creatieve proces sturen.

We proberen te recyclen waar we kunnen om op deze manier onze planeet wat te ontzien. 
Dat betekent dat we ook oud(er) (houten) speelgoed en verpakkingen in een nieuw jasje steken, waardoor het kans maakt op een tweede leven. 
We beschilderen onze houten poppetjes naar smaak en wens. Geen enkele vraag is ons te gek of vreemd. We denken graag met jou mee om het perfecte item te creëren.

Daarnaast proberen we ook de seizoenen en feestelijkheden te volgen door te werken in thema’s, zoals de zomer, herfst, Halloween, Kerstmis, Oogstfeest, Navratri, Eid Mubarak, Rosj Hasjana, Pasen, LGBTQIA+ Pride …